Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Yhteistyöreseptit Nähty 4326 kertaa
 
23.04.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPaahdettu kauratoffee


Tähän reseptiin päätin yhdistää luottotoffeeohjeeni ja paahdetut kaurahiutaleet Hiutale-tempauksen innoittamana. Paahtaminen tuo kauraan aivan uudenlaisen makuvivahteen, ja hiutaleiden rakenne säilyy, kun ne lisätään joukkoon vasta lopuksi. Jos haluaa korostaa kauran makua ja tykkää pureskeltavammasta koostumuksesta, voi hiutaleita laittaa jopa enemmän kuin ohje sanoo.

Noin 45 toffeeta

IMG_0030-001

  • 2 rkl voita
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 3/4 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita tai Myllyn Paras Kaurahiutaleita
  • teelusikan kärjellinen vaniljajauhetta (voit korvata vanilja/vanilliinisokerilla, mutta laita tällöin enemmän)
  • ripaus suolaa

Kuumenna paksupohjainen kattila ja paahda kaurahiutaleet siinä. Hiutaleet ovat valmiita, kun niistä tulee paahtunut tuoksu. Siirrä valmiit kaurahiutaleet kulhoon odottamaan.

Huuhtele kattila kylmällä vedellä, jotta kaurahiutalemurut lähtevät pois ja kattila jäähtyy. Sulata sitten voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma, sokeri, siirapit, vaniljajauhe ja suola. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia. Itse keittelin toffeeta 12 minuuttia, ja siitä tuli vain hieman sitkeää. Mitä kauemmin toffeeta keittää, sen sitkeämpi on lopputulos. Jos haluat pehmeää toffeeta, keitä vähemmän aikaa. Toffee on valmista, kun se ei hajoa kylmään vesilasiin tiputettuna.

Kun toffeeseos on valmista, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon aiemmin paahdetut kaurahiutaleet. Kaada ja levitä seos leivinpaperoituun ja kevyesti voideltuun vuokaan tai muuhun kuumuutta kestävään astiaan. Valitse astia sen mukaan, kuinka paksua tai ohutta haluat toffeesta. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Leikkaa toffeelevy veitsellä paloiksi ja kääri yksittäiset karkit halutessasi leivinpaperista tehtyihin karkkipapereihin. Säilytä valmiit makeiset jääkaapissa, mutta nosta huoneenlämpöön hetkeksi ennen nautiskelua. Näin ne pehmenevät hieman.

Vinkki 1: Toffeesta saa laktoositonta, kun käyttää sekä laktoositonta voita että kuohukermaa.
Vinkki 2: Nämä makeiset kestävät myös pakastuksen.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo