23.4.2015
Noin 45 toffeeta
Kuumenna paksupohjainen kattila ja paahda kaurahiutaleet siinä. Hiutaleet ovat valmiita, kun niistä tulee paahtunut tuoksu. Siirrä valmiit kaurahiutaleet kulhoon odottamaan.
Huuhtele kattila kylmällä vedellä, jotta kaurahiutalemurut lähtevät pois ja kattila jäähtyy. Sulata sitten voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma, sokeri, siirapit, vaniljajauhe ja suola. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia. Itse keittelin toffeeta 12 minuuttia, ja siitä tuli vain hieman sitkeää. Mitä kauemmin toffeeta keittää, sen sitkeämpi on lopputulos. Jos haluat pehmeää toffeeta, keitä vähemmän aikaa. Toffee on valmista, kun se ei hajoa kylmään vesilasiin tiputettuna.
Kun toffeeseos on valmista, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon aiemmin paahdetut kaurahiutaleet. Kaada ja levitä seos leivinpaperoituun ja kevyesti voideltuun vuokaan tai muuhun kuumuutta kestävään astiaan. Valitse astia sen mukaan, kuinka paksua tai ohutta haluat toffeesta. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Leikkaa toffeelevy veitsellä paloiksi ja kääri yksittäiset karkit halutessasi leivinpaperista tehtyihin karkkipapereihin. Säilytä valmiit makeiset jääkaapissa, mutta nosta huoneenlämpöön hetkeksi ennen nautiskelua. Näin ne pehmenevät hieman.
Vinkki 1: Toffeesta saa laktoositonta, kun käyttää sekä laktoositonta voita että kuohukermaa.
Vinkki 2: Nämä makeiset kestävät myös pakastuksen.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos molemmille mukavista kommenteista! Itselleni perus kaurapuurokin on herkkua, joten kaurahiutaleita voisin lisätä vähän mihin tahansa maun puolesta. On ollut kiva ideoida Hiutale-tempaukseen erilaisia herkkuja erityisesti kaurasta, mutta myös muistakin hiutaleista yms. 🙂