Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat Nähty 7294 kertaa
 
07.07.2015
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMehevä raparperipiirakka ranskankermatäytteellä


Törmäsin blogeja selaillessani herkullisen näköiseen raparperipiirakkaan. Ohje oli bongattu alun perin maku.fi:stä. Pikaisella reseptin silmäilyllä päätin, että tuota on pakko leipoa – sen verran mehevältä se vaikutti. Sellaiseksi se myös osoittautuikin, kun tätä herkkua maisteltiin. Tämä on varmaan parasta raparperipiirasta, jota olen koskaan maistanut saati leiponut. Kannattaa ehdottomasti testata, jos pihalta tai pakastimesta löytyy vielä raparpereja 🙂 Linkki alkuperäiseen ohjeeseen on reseptin lopussa. Itse sovelsin ohjetta hieman.

Pellillinen (30 x 40 cm), 20 isoa palaa

Muruseos:

  • 250 g voita
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Sulata voi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Sekoita ja nypi murumaiseksi. Ota noin 1/4 muruseoksesta talteen myöhempää käyttöä varten.

Pohjataikina:

  • 2 dl maitoa
  • 1 muna

Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen maito ja muna. Sekoita. Paakut häviävät paiston myötä.

Kaada pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille ja valmista täyte.

Täyte:

  • 10 dl raparperia (n. 10 pientä vartta)
  • 400 g ranskankermaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 munaa

Kuori ja pilko raparperit. Ripottele raparperin palat tasaisesti taikinan päälle ja painele niitä lusikalla hieman taikinan sisälle.

Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada valmis täyte raparperien päälle. Ripottele pinnalle myös muruseos.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Tarjoile esimerkiksi vaniljavaahdon (1/2 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta + 2 dl vispikermaa vaahdotetaan) kera.

(Alkuperäinen ohje:
http://www.maku.fi/reseptit/meheva-raparperipiirakka)