6.2.2015
20 cm:n irtopohjavuokaan
Pohja:
Soseuta banaani sauvasekoittimella tai haarukalla. Lisää kaurahiutaleet, perunajauho-leivinjauheseos, muna, makeutusjauhe ja margariini soseen joukkoon. Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota valkuainen melko kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kermaviili, maitorahka, makeutusjauhe ja vaniljajauhe vatkaimella. Laita tilkka vettä mukiin ja kuumenna mikrossa. Liuota lionneet liivatteet veteen. Kaada liivate ohuena nauhana koko ajan vatkaimella sekoittaen rahka-kermaviiliseokseen.
Lisää valkuaisvaahto seoksen joukkoon varovasti käännellen, jotta ilmavuus säilyy.
Kaada osa täytteestä jäähtyneen kaurapohjan päälle. Lisää väliin haluamasi määrä jäisiä mustikoita. Laita loppu täyte vuokaan. Koristele pinta ennen jääkaappiin laittamista.
Koristelu:
Soseuta mustikat etukäteen valmiiksi.
Tiputa pieniä kasoja mustikkasurvosta tortun pinnalle. Vedä hammastikulla kasoja niin, että ne sekoittuvat osittain täytteen kanssa muodostaen marmorointia. Anna tortun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Kun irrotat tortun vuoasta, voit avittaa veitsellä reunoilta. Näin sen reunat eivät repeile.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentistasi Kätevähkö emäntä! Hauska kuulla, että meinaat kokeilla reseptiäni. Toivottavasti maistuu 🙂 Kuten kuvasta voi huomata, tuli pohjasta melko paksu. Jos nyt tekisin tätä uudestaan, laittaisin vähemmän kaurahiutaleita pohjaan. Jos ei tykkää banaanista, sen voi jättää pois ja lisätä esim. hiukan makeutusjauhetta ja juoksevaa margariinia korvaamaan. Tulethan kertomaan, millaiseen ohjeeseen päädyit ja maistuiko kevyt herkku vieraillekin? 🙂