10.4.2015
Pellillinen (30 x 40 cm) näkkileipää, noin 18 palaa
Taikina:
Pinnalle:
Sekoita lusikalla jauhot, leseet, siemenet ja suola keskenään. Lisää joukkoon öljy. Kuumenna vesi ja lisää se lopuksi seokseen. Taikinasta kuuluu jäädä tahmeaa.
Levitä seos leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla. Koristele pinta hienonnetulla merisuolalla ja siemenillä.
Näkkäriä paistetaan 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin verran. Näkkileipä kannattaa ottaa kuitenkin 20-30 minuutin kohdalla hetkeksi pois uunista ja leikata sopiviksi paloiksi: myöhemmässä vaiheessa näkkäri on jo sen verran kovaa, ettei siitä saa leikattua siistejä paloja. Samalla voi pistellä haarukalla pieniä reikiä näkkileivän pintaa koristamaan.
Anna valmiin siemennäkkärin jäähtyä pellillä ja säilytä sen jälkeen ilmavasti. Rouskuttele sellaisenaan tai leivänpäällisten kanssa 😛
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Tohotin 🙂 Ohje on tosiaan terveellinen ja helppo: ainut hankalampi osuus mulla oli levittää taikina ohueksi, muttei kuitenkaan reikäiseksi (leivinpaperi oli nimittäin samanvärinen kuin itse taikina). Näkkäri on muutenkin nopea tehdä, paistaminen vain vie suurimman ajan. Tuli kokeiltua muutama testierä näkkileivästä ja totesin, että pakkohan se on ennen tuntia ottaa uunista pois paloiteltavaksi, ellei sitten halua syödä näkkäriään murojen tyyliin kulhosta lusikoiden 😀