26.9.2015
12 muffinssia
Täyte:
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella tai lusikalla sekoittaen. Lisää sekaan kermaa, jotta saat täytteestä hieman löysempää.
Kauramuru:
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Taikina:
Kuori omenat, kuutioi ja leikkaa ne lohkoiksi. Lohkoja menee 2-3 kunkin muffinssin päälle omenoiden koosta riippuen. Lisää omenakuutioiden joukkoon puoli teelusikallista kanelia.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon koko ajan samalla hyvin vatkaten huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon siirappi.
Yhdistä gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe siivilöiden keskenään. Sekoita mukaan myös ksantaani. Lisää vaahdon joukkoon hitaalla teholla tai lusikalla sekoittaen vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Kääntele taikinaan lopuksi varovasti kanelissa pyöritetyt pienet omenakuutiot.
Laita muffinssivuokien pohjalle noin ruokalusikallinen tai hieman vähemmän taikinaa. Lisää sitten vaniljatuorejuustotäytettä reilu teelusikallinen per muffinssi. Jos haluat koristella vain muutaman leivonnaisen minun koristelemieni tapaan, säästä täytettä hieman myöhempää käyttöä varten, muuten käytä koko 200 grammaa muffinssien täytteeksi. Jos taas haluat koristella kaikki kuvien tapaan tai kuorruttaa leivonnaiset muuten vain reilummin tuorejuustolla, varaa vaniljatuorejuustoa sitten koko purkki siihen tarkoitukseen.
Jaa loppu taikina tasaisesti muffinsseille. Asettele omenalohkot leipomusten pinnalle ja ripottele niille kanelia (12 muffinssiin riittää n. 1/2 tl kanelia). Lisää kauramuru muffinssien päälle kuorrutteeksi. Muruseosta kannattaa painaa leivonnaisen pintaan lusikan avulla.
Paista muffinsseja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Varo, etteivät kaurahiutaleet pääse tummumaan liikaa.
Koristele jäähtyneet leipomukset haluamallasi tavalla. Itse käytin koristelussa vaniljatuorejuustotäytettä, omenan kuorista kierrettyjä kukkia, itsetehtyjä minikauralastuja ja tomusokeria.
Vinkki 1: Jos et halua tehdä muffinsseista gluteenittomia, vaihda vain gluteeniton jauhoseos vehnäjauhoihin ja jätä ksantaani pois.
Vinkki 2: Nämä leivonnaiset kestävät hyvin pakastuksen. Pakastaminen on suositeltavaa erityisesti silloin, jos kaikkia gluteenittomia muffinsseja ei syödä saman tai seuraavan päivän aikana.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva kuulla mari-johanna, kiitos 🙂