Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Helpot herkut -tempaus,  Helpot ja nopeat,  Kääretortut,  Kesä,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 6154 kertaa
 
21.06.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIJuhannuspöydän mansikkayllätys


Mieleni alkoi tehdä aivan tavallista mansikkakääretorttua, joten sellainen oli leivottava. Halusin tehdä tortusta kuitenkin hieman normaalista poikkeavan, joten päädyin kuorrutettuun, neliönmuotoiseen kakkuun. Tämä gluteeniton, runsaan rahkapäällisen omaava kääretorttukakku tuoksuu ja maistuu yhtä taivaalliselta kuin perinteinen mansikkakermakakkukin – ellei jopa hieman paremmalta: pohjataikinan sekaan ujutin nimittäin aitoa vaniljaa lisämakua antamaan. Koska käytin leivonnassa Valion maustettua rahkaa, ajattelin lisätä mansikkaisen reseptin mukaan Kinuskitempaukseen muiden helppojen herkkujen seuraksi.

30 x 40 cm:n pellilliseen

IMG_0407-001

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1,5 dl (erikois)hienoa sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta (tai yhden vaniljatangon siemenet)

Sekoita leivinjauhe, vaniljajauhe ja perunajauhot keskenään valmiiksi.

Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti, jotta syntyy kuohkea vaahto. Lisää jauhoseos siivilän läpi muutamassa erässä muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti lusikalla käännellen.

Kaada valmis massa leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Ota vielä lämpimän torttulevyn päältä leivinpaperi pois.

Täyte:

  • 1 prk (à 200 g) Valion Makea mansikka -rahkaa
  • mansikkahilloa (mieluiten kotitekoista)

Levitä rahka kumotun kääretorttupohjan päälle ohueksi kerrokseksi. Lisää rahkakerroksen päälle mansikkahillonokareita ja tasoita ne ohueksi kerrokseksi.

Rullaa levy tiukaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tekeytyä jääkaapissa, jos vain mahdollista. Näin maut tasoittuvat hieman ja mansikkahillo kosteuttaa pohjaa. Lisäksi kääretortusta on helpompi leikata siistejä paloja, kun se on hieman vettynyt jääkaapissa.

Leikkaa kääretortusta päätypalat pois ja jaa loppu torttu kahtia. Asettele kääretortut tarjoilulautaselle vieritysten niin, että syntyy neliönmuotoinen kakku.

Päällinen:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (à 200 g) Valion Makea mansikka -rahkaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • nonparelleja (tarkista gluteenittomuus)
  • tuoreita mansikoita

Vaahdota vispikerma vatkaimella melko jämäkäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja tomusokeri vaahdotetun kerman joukkoon myös vatkaimella sekoittaen. Levitä kerma-rahkakuorrutus kääretorttukakun reunoille ja päälle.

Sirottele kääretorttukakulle hieman nonparelleja koristeeksi. Poista muutamasta mansikasta kanta ja paloittele pieneksi kuutioksi kakun päälle. Leikkaa kannallisia mansikoita puoliksi kakun viereen lautaselle koristeeksi.

IMG_0420-001

Nyt pikamansikkakakku on valmis kahvin kanssa herkuteltavaksi 😛