21.6.2015
30 x 40 cm:n pellilliseen
Pohja:
Sekoita leivinjauhe, vaniljajauhe ja perunajauhot keskenään valmiiksi.
Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti, jotta syntyy kuohkea vaahto. Lisää jauhoseos siivilän läpi muutamassa erässä muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti lusikalla käännellen.
Kaada valmis massa leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Ota vielä lämpimän torttulevyn päältä leivinpaperi pois.
Täyte:
Levitä rahka kumotun kääretorttupohjan päälle ohueksi kerrokseksi. Lisää rahkakerroksen päälle mansikkahillonokareita ja tasoita ne ohueksi kerrokseksi.
Rullaa levy tiukaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tekeytyä jääkaapissa, jos vain mahdollista. Näin maut tasoittuvat hieman ja mansikkahillo kosteuttaa pohjaa. Lisäksi kääretortusta on helpompi leikata siistejä paloja, kun se on hieman vettynyt jääkaapissa.
Leikkaa kääretortusta päätypalat pois ja jaa loppu torttu kahtia. Asettele kääretortut tarjoilulautaselle vieritysten niin, että syntyy neliönmuotoinen kakku.
Päällinen:
Vaahdota vispikerma vatkaimella melko jämäkäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja tomusokeri vaahdotetun kerman joukkoon myös vatkaimella sekoittaen. Levitä kerma-rahkakuorrutus kääretorttukakun reunoille ja päälle.
Sirottele kääretorttukakulle hieman nonparelleja koristeeksi. Poista muutamasta mansikasta kanta ja paloittele pieneksi kuutioksi kakun päälle. Leikkaa kannallisia mansikoita puoliksi kakun viereen lautaselle koristeeksi.
Nyt pikamansikkakakku on valmis kahvin kanssa herkuteltavaksi 😛
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti 🙂