Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Juhannuspöydän mansikkayllätys

21.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0403-001_600x600.jpg

30 x 40 cm:n pellilliseen

IMG_0407-001

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1,5 dl (erikois)hienoa sokeria
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta (tai yhden vaniljatangon siemenet)

Sekoita leivinjauhe, vaniljajauhe ja perunajauhot keskenään valmiiksi.

Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti, jotta syntyy kuohkea vaahto. Lisää jauhoseos siivilän läpi muutamassa erässä muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti lusikalla käännellen.

Kaada valmis massa leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle. Ota vielä lämpimän torttulevyn päältä leivinpaperi pois.

Täyte:

  • 1 prk (à 200 g) Valion Makea mansikka -rahkaa
  • mansikkahilloa (mieluiten kotitekoista)

Levitä rahka kumotun kääretorttupohjan päälle ohueksi kerrokseksi. Lisää rahkakerroksen päälle mansikkahillonokareita ja tasoita ne ohueksi kerrokseksi.

Rullaa levy tiukaksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tekeytyä jääkaapissa, jos vain mahdollista. Näin maut tasoittuvat hieman ja mansikkahillo kosteuttaa pohjaa. Lisäksi kääretortusta on helpompi leikata siistejä paloja, kun se on hieman vettynyt jääkaapissa.

Leikkaa kääretortusta päätypalat pois ja jaa loppu torttu kahtia. Asettele kääretortut tarjoilulautaselle vieritysten niin, että syntyy neliönmuotoinen kakku.

Päällinen:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (à 200 g) Valion Makea mansikka -rahkaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • nonparelleja (tarkista gluteenittomuus)
  • tuoreita mansikoita

Vaahdota vispikerma vatkaimella melko jämäkäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja tomusokeri vaahdotetun kerman joukkoon myös vatkaimella sekoittaen. Levitä kerma-rahkakuorrutus kääretorttukakun reunoille ja päälle.

Sirottele kääretorttukakulle hieman nonparelleja koristeeksi. Poista muutamasta mansikasta kanta ja paloittele pieneksi kuutioksi kakun päälle. Leikkaa kannallisia mansikoita puoliksi kakun viereen lautaselle koristeeksi.

IMG_0420-001

Nyt pikamansikkakakku on valmis kahvin kanssa herkuteltavaksi 😛

Ainesosat

Mansikka

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatKääretortutKesäMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (2)

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
23.6.2015 11:19

Kiitti 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
23.6.2015 10:15

Ihana hieman erilainen mansikkakakku.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa