Kinuskileipomo Jensku

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Leivokset Nähty 4634 kertaa
 
17.03.2015
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIBlookies


Otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä, vaikka niin voisi luulla. Se ei myöskään ole tullut vielä r-kirjainta opettelevan lapsen suusta vaan on väännös brookies-leivonnaisesta. Kun brookies koostuu taikinaisesta browniesista ja rapeasta cookies-pinnasta, muodostuu kehittelemäni blookies-herkku sitruunalta maistuvasta, mehevän taikinaisesta blondiesista, jonka päältä löytyy toffeella höystettyä suklaista cookiesia. Nam! 😛

15 leivospalaa (vuoan koko 17 x 27 cm)

IMG_2339

Blondies-taikina:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 125 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 sitruunan mehu (n. 1/2 dl)

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota fariinisokeri ja munat vaahdoksi.

Lisää vaahtoon lusikalla sekoittaen sitruunamehu. Lisää sitten voisulaa ja jauhoseosta taikinaan vuorotellen.

Kun blondies-taikina on valmis, tee cookies-taikina.

Cookies-taikina: (ohje mukailtu Kinuskikissan Brookies-reseptistä)

  • 125 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • n. 90 g toffeeta (tai muuta mieleistäsi karkkia tms.)

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.

Lisää jauhoseos muutamassa erässä joukkoon. Lisää taikinaan lopuksi toffeepalat tai osa niistä (voit halutessasi jättää muutaman ns. koristeeksi).

Laita blondies-taikina voideltuun ja leivinpaperoituun vuokaan (koko 17 x 27 cm). Esipaista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Tämän jälkeen lisää cookies-taikina esipaistetun pohjan päälle tiheästi pieninä nokareina. Laita toffeeta myös keksitaikinan päälle tässä vaiheessa, jos haluat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai vielä pari-kolme minuuttia kauemmin.

Anna vuoan jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin. Leikkaa jääkaappikylmänä paloiksi.