17.3.2015
15 leivospalaa (vuoan koko 17 x 27 cm)
Blondies-taikina:
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota fariinisokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää vaahtoon lusikalla sekoittaen sitruunamehu. Lisää sitten voisulaa ja jauhoseosta taikinaan vuorotellen.
Kun blondies-taikina on valmis, tee cookies-taikina.
Cookies-taikina: (ohje mukailtu Kinuskikissan Brookies-reseptistä)
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna.
Lisää jauhoseos muutamassa erässä joukkoon. Lisää taikinaan lopuksi toffeepalat tai osa niistä (voit halutessasi jättää muutaman ns. koristeeksi).
Laita blondies-taikina voideltuun ja leivinpaperoituun vuokaan (koko 17 x 27 cm). Esipaista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Tämän jälkeen lisää cookies-taikina esipaistetun pohjan päälle tiheästi pieninä nokareina. Laita toffeeta myös keksitaikinan päälle tässä vaiheessa, jos haluat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai vielä pari-kolme minuuttia kauemmin.
Anna vuoan jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin. Leikkaa jääkaappikylmänä paloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitti Keittiökoira kommentistasi 🙂 Juu, kyllä amerikkalaiset keksivät kaikennäköisiä yhdistelmiä ja nimiä. Tällaiseen blookiesiin en ole törmännyt ainakaan itse missään. Yhdistin brookiesin tapaan vain blondiesin ja cookiesin ja näin syntyi leikkisästi blookies 😀