26.4.2016
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ dl voita sulatettuna
Kuorrutus
50 g voita
75 g (2 1/4 dl) mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan.
Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Takuuvarma herkku! 🙂