26.4.2016
2 dl Risenta siemennäkkileipäsekoitusta
2 dl keitettyä vettä
1,5 rkl oliiviöljyä
(mausteita: sormi suolaa päälle, yrttejä)
ohje:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita pussin sisältö 2 dl:aan keitettyä kuumaa vettä. Sekoita joukkoon 1,5 rkl oliiviöljyä. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia.
Kaada seos kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Laita leivinpaperi seoksen päälle. Painele leivinpaperin päältä seos tasaiseksi litteäksi levyksi. Poista päällmmäinen leivinpaperi. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja/tai kuivattuja yrttejä.
Paista uunissa noin 55 minuuttia, kunnes näkkileipä on kuivaa ja kauniin ruskeaa. Ota uunista ja leikkele tai taittele näkkäristä paloja. Säilytä suljettavassa purkissa tai rasiassa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä on siementenystävän toiveleipä. Vähin aineksin ja pienellä vaivalla pääsee herkuttelemaan terveellisellä näkkärillä. Houkuttelevat leipäpalaset olet laittanut tarjolle. Kiitos näppärästä reseptistä! 🙂