24.4.2015
Tarvitset:
Taikina:
• 2,5 dl vettä
• 1 dl Myllyn Paras Neljän viljan hiuteleita
• 1 dl vettä
• 1 dl maitoa
• 25g hiivaa
• 0,5 tl suolaa
• 1 rkl sokeria
• 2 rkl öljyä
• 3 dl hiivaleipäjauhoja
• 3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
• 200g tuorejuustoa
• 0,5 dl persiljaa silputtuna
• 0,5 dl basilikaa silputtuna
• ripaus suolaa ja pippuria
• 1 dl juustoraastetta
Päälle:
• 1 muna
• 0,5 dl juustoraastetta
• 5 kirsikkatomaattia
• tuoretta persiljaa/basilikaa
Valmista puuro: Mittaa kattilaan vesi, kiehauta. Lisää Neljän viljan hiutaleet. Keitä noin 5 minuuttia, anna hautua hetki kannen alla.
Kuumenna vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva joukkoon. Lisää puuro, suola, sokeri, öljy sekä jauhot vähitellen alustaen. Kohota taikinaa 1-2 tuntia lämpimässä liinalla peitettynä.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteeksi. Sekoita yrtit ja mausteet tuorejuuston joukkoon. Levitä seos taikinalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kääri rullaksi. Leikkaa taikina noin 11 palaksi. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin voideltuun, halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan (3 keskelle, muut ympärille). Kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
Voitele leivät munalla. Ripottele päälle juustoraastetta. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin leivälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Koristele tuoreella persiljalla tai basilikalla.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä