Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Kesäkuun lettutempaus,  Pikkuleivät Nähty 3900 kertaa
 
26.06.2017
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVohvelikeksit


Vohveliraudalla paistetut keksit – toimii! Tänä vuonna olen pariinkin otteeseen nähnyt kuvia vohvelikekseistä ja nyt vihdoin päätin testata niitä itsekkin. Ylittivät kyllä odotukseni! Kekseistä tuli mureita, eikä pehmeitä niinkuin odotin ja niissä maistui ihana vohvelien aromi. Kannattaa ehdottomasti testata! Nämä voisi myös päällystää rahkalla yksitellen ja syödä haarukalla ja veitsellä, jolloin vohveliefekti olisi vielä voimakkaampi 😀

•100g voita
•1 dl fariinisokeria
•1 dl tomusokeria
•1 tl vaniljasokeria
•1 muna
•3,5 dl vehnäjauhoja
•ripaus suolaa
•0,5 tl leivinjauhetta

•juoksevaa margariinia
•Valio Mansikkarahkaa
•tomusokeria

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja litistä niitä hieman. Paista palloista keksejä vohveliraudalla pienellä määrällä rasvaa, noin kolme kerrallaan. Taikinasta tulee n. 15 kpl keksejä.
Anna keksien jäähtyä. Täytä keksit sitten mansikkarahkalla ja ripottele päälle tomusokeria.