28.12.2017
Ainekset:
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl venhäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
punaista elintarvikeväriä
Täyte:
omena-kanelimarmeladia
2,5 dl kuohukermaa
150g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
0,25 dl vaniljakreemijauhetta
pipareita
Päälle:
valkosuklaata
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Värjää noin 1/4 taikinasta punaiseksi. Lisää punaiseen taikinaan hieman jauhoja. Pursota taikinasta tonttulakkikuvioita pellille leivinpaperin päälle. Laita pelti hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Lusikoi loppu taikina kuvioiden päälle ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Irrota levy leivinpaperista ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Murustele sekaan pipareita. Levitä marmeladia torttulevylle. Levitä päälle täyte. Rullaa. Sulata valkosuklaata pari palaa. Pursota suklaasta tonttulakeille tupsut.
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja Suomi 100 -juhlaa kaikille!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos paljon kaikille kommenteista!<33