30.10.2013
Ainekset:
• 2 munaa
• 2 ½ dl sokeria
• 2 banaania muussattuna
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• 2 tl vaniliinisokeria
• 8 rkl kermaa, jogurttia, smetanaa yms.
• 150g margariinia sulana
• 2 ½ dl vehnäjauhoja
• n. 2 tl kanelia
Kuorrutus:
• 2 dl kermaa
• 100g tuorejuustoa
• ½ dl sokeria
• 1 ½ tl kanelia
• keltaista ja oranssia strösseliä
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Taikina on melko löysää. Voitele ja korppujauhota 24cm kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 200 asteessa n. 1h. Anna jäähtyä ennen kumoamista ja jäähdytä kokonaan ennen kuorrutteen laittamista.
Kuorrute: Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja kaneli.
Aseta kakku leivinpaperin päälle. Sivele kakun reunoille ja päälle kanelivaahtoa. Leikkaa leivinpaperi kakun muotoiseksi ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluastialle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa piirrustus- tai leivinpaperista vaahteranlehteä apuna käyttäen sabluuna. Aseta se kakun päälle ja ripottle sabluunan sisään strösseliä. Poista sabluuna ja tarjoile! Säilytä kakkua jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Joo, suosittelen! 😀