Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo jauhopussi

Suklaasuukot

14.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_IMG_9371_crop_600x600.jpg

Tarvitset:
• 200g pehmeää voita
• 2 dl tomusokeria
• 1 keltuainen
• 3 dl mantelijauhetta
• 3 dl vehnäjauhoja
• ripaus suolaa
Täyte:
• 150g suklaata (minulla puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
• 0,5 dl kermaa
• 1 rkl glukoosisiirappia
• 1 rkl voita
Koristelu:
• 150g valkosuklaata
• vaaleanpunaista geeliväriä
• koristerakeita

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuainen, mantelijauhe, vehnäjauhot ja suola. Sekoita hyvin. Kääri taikina kelmuun ja jähmetä jääkaapissa 1,5 tuntia.

Täyte: Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi. Laita kattila tarvitaessa vielä hetkeksi levyn jälkilämmölle. Sekoita joukkoon lopuksi voi. Anna täytteen jähmettyä huoneenlämmössä.

Muotoile taikinasta noin 50 sydäntä. Aseta ne kahdelle pellille ja paista 150 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

Pursota/lusikoi täytettä puolelle keksipohjista. Paina loput pohjat niiden päälle. Anna jähmettyä.

Temperoi valkosuklaa: Lämmitä puolet suklaasta 40 asteeseen. Hämmennä joukkoon loppu suklaa ja anna jäähtyä 25-26 asteeseen. Lämmitä vielä 28-29 asteeseen. Sekoita joukkoon hieman geeliväriä. Valuta suklaa toiselle puolelle keksejä. Ripottele päälle koristerakeita. Anna suklaan jähmettyä.

Ohje muokattu Eliq Maranikin Suklaa-kirjasta.

IMG_9381_crop

Kategoriat

PikkuleivätYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_8452B2D4-C42A-402A-8C01-D5FD4DCC0619_400x400.jpegjauhopussiTontun kääretorttu
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_IMG_2838-1_400x400.jpgjauhopussiVohvelikeksit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_IMG_1359_400x400.jpgjauhopussiLaskiaisherkku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_IMG_1336_400x400.jpgjauhopussiLaskiaisen kakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_kaakaolahjapurkki_400x400.jpgjauhopussiKaakaolahjapurkki
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12369_image3_400x400.jpegjauhopussiPiparikynttilä
8

Kommentit (5)

jauhopussi
Kinuskileipomo jauhopussi
16.2.2015 22:40

Kiitos!:)

Kinuskikissa
15.2.2015 22:22

Hauskasta kuvasta tulin minäkin kiittämään! 🙂 Reseptikin toki kokeilemisen arvoinen.

jauhopussi
Kinuskileipomo jauhopussi
15.2.2015 18:44

Hih, kiitoksia paljon molemmille ihanista kommenteista!

Kinuskiemo
14.2.2015 20:37

Hellyttävä sydän, söpö ja varmasti maukas. Ja hyvä huomio sinulta, sydämiä voi tarjota muulloinkin kuin Ystävänpäivänä. Muistetaan se! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
14.2.2015 19:20

Onpa hauska kuva! 🙂 en usko että pipareissakaan vikaa on, varmasti ovat herkullisia, mutta nyt kyllä tuo leivonnaisen esille asettelu oli sellainen, että sai mielenkiinnon heräämään.Kuka sanoo että piparin on aina oltava lausella… hih! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa