14.2.2015
Tarvitset:
• 200g pehmeää voita
• 2 dl tomusokeria
• 1 keltuainen
• 3 dl mantelijauhetta
• 3 dl vehnäjauhoja
• ripaus suolaa
Täyte:
• 150g suklaata (minulla puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
• 0,5 dl kermaa
• 1 rkl glukoosisiirappia
• 1 rkl voita
Koristelu:
• 150g valkosuklaata
• vaaleanpunaista geeliväriä
• koristerakeita
Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuainen, mantelijauhe, vehnäjauhot ja suola. Sekoita hyvin. Kääri taikina kelmuun ja jähmetä jääkaapissa 1,5 tuntia.
Täyte: Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi. Laita kattila tarvitaessa vielä hetkeksi levyn jälkilämmölle. Sekoita joukkoon lopuksi voi. Anna täytteen jähmettyä huoneenlämmössä.
Muotoile taikinasta noin 50 sydäntä. Aseta ne kahdelle pellille ja paista 150 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.
Pursota/lusikoi täytettä puolelle keksipohjista. Paina loput pohjat niiden päälle. Anna jähmettyä.
Temperoi valkosuklaa: Lämmitä puolet suklaasta 40 asteeseen. Hämmennä joukkoon loppu suklaa ja anna jäähtyä 25-26 asteeseen. Lämmitä vielä 28-29 asteeseen. Sekoita joukkoon hieman geeliväriä. Valuta suklaa toiselle puolelle keksejä. Ripottele päälle koristerakeita. Anna suklaan jähmettyä.
Ohje muokattu Eliq Maranikin Suklaa-kirjasta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos!:)