21.4.2015
Tarvitset: (kuudelle)
Kaurakupit:
• 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
• 50g voita
• 1,5 dl sokeria
• 1 rkl perunajauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 muna
Suklaafondantit:
• 150g voita
• 100g tummaa suklaata
• 1 dl muscovadosokeria
• 2 munaa
• 2 tl vaniljasokeria
• 2 rkl vehnäjauhoja
Kermavaahto:
• 1 dl kermaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
Tomusokeria
Kaurakupit: (n. 20 kpl)
Sulata voi. Sekoita se kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Lusikoi taikinasta pieniä nokareita kahdelle uunipellille. Jätä paljon leviämisvaraa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Taivuta kaurakeksit lämpiminä käännetyt mukin päällä. HUOM! Ohjeella tulee ylimääräisiä kaurakeksejä, voit syödä ne sellaisinaan.
Suklaafondantit:
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat, sokerit ja jauhot kevyesti kulhossa. Kääntele joukkoon suklaaseos. Kaada taikina kuuteen (silikoniseen) vuokaan. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Fondantien kuuluu jäädä sisältä valuviksi. Anna fondantien seistä vuoissaan n. 4 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa joko ensin lautaselle, tai suoraan kaurakuppeihinn.
Kermavaahto & koristelu:
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokerit.
Siivilöi fondantien päälle tomusokeria. Tarjoa lämpiminä kermavaahdon kera.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Sama täällä nalamuru 😉 Ja kiitos!