Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Leivokset,  Pikkuleivät,  Yhteistyöreseptit Nähty 9566 kertaa
 
21.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaafondant kaurakupissa


Tämä pieni herkullinen suklaafondant vie taatusti makeanhimon! Yhdistettynä rapeään kaurakuppiin ja vaniljaiseen kermavaahtoon, ei sitä voi vastustaa!

Tarvitset: (kuudelle)
Kaurakupit:
• 2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
• 50g voita
• 1,5 dl sokeria
• 1 rkl perunajauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 muna
Suklaafondantit:
• 150g voita
• 100g tummaa suklaata
• 1 dl muscovadosokeria
• 2 munaa
• 2 tl vaniljasokeria
• 2 rkl vehnäjauhoja
Kermavaahto:
• 1 dl kermaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
Tomusokeria

Kaurakupit: (n. 20 kpl)
Sulata voi. Sekoita se kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Lusikoi taikinasta pieniä nokareita kahdelle uunipellille. Jätä paljon leviämisvaraa. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Taivuta kaurakeksit lämpiminä käännetyt mukin päällä. HUOM! Ohjeella tulee ylimääräisiä kaurakeksejä, voit syödä ne sellaisinaan.

Suklaafondantit:
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat, sokerit ja jauhot kevyesti kulhossa. Kääntele joukkoon suklaaseos. Kaada taikina kuuteen (silikoniseen) vuokaan. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Fondantien kuuluu jäädä sisältä valuviksi. Anna fondantien seistä vuoissaan n. 4 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa joko ensin lautaselle, tai suoraan kaurakuppeihinn.

Kermavaahto & koristelu:
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokerit.
Siivilöi fondantien päälle tomusokeria. Tarjoa lämpiminä kermavaahdon kera.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo