2.11.2013
Ainekset:
• 2 dl vehnäjauhoja
• ½ tl leivinjauhetta
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 75g margariinia
• 1 ½ dl ruokokidesokeria
• 2 tl vaniljasokeria
• 2 munaa
• 120g smetanaa
• 1 rkl punaista elintarvikeväriä
• ½ tl (valko)viinietikkaa
• ½ tl soodaa
Kuorrutus:
• 200g sitruunatuorejuustoa
• 1 dl tomusokeria
• 2 tl vaniljasoekria
• 2 dl kermaa
Koristeeksi:
pari palaa suklaata
Yhdistä jauhoihin leivin- ja kaakaojauhe. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat vatkaten. Yhdistä smetana ja elintarvikeväri pienessä lasi- tai teräsastiassa. Lisää munavaahtoon vuorotellen siivilöitynä jauhoseosta ja smetanaseosta. Sekoita välillä. Yhdistä viinietikka ja sooda, sekoita nopeasti (seos kuohuu hetken). Lisää taikinaan ja sekoita.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175 asteisen uunin keskiosassa noin 23 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutus: Siivilöi tuorejuustoon tomusokeri ja sekoita joukkoon myös vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää kerma pienissä erissä ja vatkaa kuohkeaksi. Pursota kuorrutus muffineiden päälle.
Sulata suklaa. Pursota leivinpaperille pieniä ympyröitä ja laita ne hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Aseta jokaiseen muffiniin 2 ympyrää silmiksi. Säilytä muffineita jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos sinullekin BakingFairy, sitä ne kyllä ovat 😉