Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Klassikot,  Täytekakut Nähty 4622 kertaa
 
25.04.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIRed Velvet Cake


Kehittelin tämän ohjeen erästä kouluprojektia varten ja täytyy myöntää, että tuli aika hyvää, vaikka itse sanonkin 😀

Tarvitset:
• 175g voita
• 3 dl (ruoko)sokeria
• 3 munaa
• 5 dl vehnäjauhoja
• 3 rkl kaakaojauhetta
• 2 tl vaniljasokeria
• 2 tl leivinjauhetta
• 2 dl maitoa
• 1 rkl (valkoviini)etikkaa
• n. 2 rkl punaista elintarvikeväriä
Täyte & Kuorrutus
• 400g sitruunatuorejuustoa
• 150g voita
• 4 dl tomusokeria
• 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi etikka ja elintarvikeväri.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan n. 20cm vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä.

Kuorrute: Vatkaa voi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit edelleen vatkaten.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä tuorejuustokreemillä. Levitä täytettä myös kakun ulkopinnalle.

Koristele esim. kakunmurusilla ja grillitikuista, narusta ja pienistä USA:n lipusita tekemälläsi koristeella.

IMG_9286_crop