15.12.2013
Ainekset:
• Piparitaikinaa
• Pikeeriä (1 valkuainen + n. 5-6 dl tomusokeria -> vaahdota valkuainen, lisää tomusokeria, kunnes sopivan paksua
• Tomusokeria
• Karkkeja
• Sokeria
• Siirappia
• Piparkakkutalon muotit
Kauli piparitaikina ohueksi leivinpaperin päällä. Ota muotilla talon palaset ja poista ylimääräinen taikina (tee siitä esim. kuusia tai ukkeleita, sekä piparkakkutalolle alusta). Paista samankokoisia paloja 200-225 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Koristele piparit pikeerillä ja karkeilla mielesi mukaan. Minulla oli m&m’s-karkkeja, ranskan pastilleja ja lakumattoa. Anna pikeerin kovettua.
Sulata sokeri pannulla. Lisää hieman siirappia joukkoon. Liimaa talon osat varovasti yhteen kuumalla sokerilla. Talon voi myös liimata alustalleen, mutta minä vain asetin sen siihen. Liimaa kuuset yms. alustaan. Jos sokeri alkaa kovettua, laita pannu hetkeksi kuumalle levylle ja sekoittele kunnes notkeutuu.
Siivilöi lopuksi päälle tomusokeria lumeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä