20.12.2013
Ainekset: (16-20 kpl)
• 1,75 dl mantelijauhetta
• 2,5 dl tomusokeria
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 2 munanvalkuaista
• 0,5 dl sokeria
Täyte:
• 130g tuorejuustoa
• 2 rkl tomusokeria
• 1 tl piparkakkumaustetta
• 20g voita
Sekoita manteli- ja kaakaojauhe sekä tomusokeri. Siivilöi seos.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sekaan vähitellen sokeri. Kääntele 1/3 manteliseoksesta marenkiin. Sitten toinen kolmasosa ja lopuksi viimeinen kolmasosa. Kääntele, kunnes seos on kiiltävää ja tahnamaista.
Pursota 1 cm tyllalla pyörylöitä leivinpaperille/macaronalustalle 32-40 kpl. Kopauta peltiä pöytää vasten, jotta ilmakuplat rikkoontuvat. Anna seistä 30 minuuttia huoneenlämmössä. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Paista 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Irrota kuoret leivinpaperista/alustasta ja jäähdytä kunnolla.
Täyte: Notkista tuorejuusto, sekoita joukkoon tomusokeri, piparimauste ja mikrossa pehmennetty voi. Levitä täytettä yhdelle macaronille ja aseta toinen päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä