13.12.2015
Tarvitset:
Pullataikina:
~2,5 dl maitoa
~25g hiivaa
~½ tl suolaa
~½ dl sokeria
~1 tl kanelia
~6-7 dl vehnäjauhoja
~½ dl juoksevaa margariinia
Sisälle:
~250g piparitaikinaa
Päälle:
~500g piparitaikinaa
Koristelu:
~1 dl tomusokeria
~tilkka vettä
(~elintarvikeväriä)
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kaneli. Lisää myös suurin osa jauhoista, rasva ja loput jauhot käsin alustaen. Kohota taikinaa liinan alla noin 45 minuuttia.
Ota piparitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
Pyörittele pullataikinasta noin 18 pientä pullaa. Pyörittele myös 250 grammasta piparitaikinaa pieniä palloja ja pyöritä ne pullien sisään. Kohota pullia 15 minuuttia liinan alla.
Kauli piparitaikina jauhotetulla alustalla. Ota siitä isolla pyöreällä muotilla paloja ja peittele pullat piparitaikinapaloilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkkaile pullia, jottei taikina pala päältä. Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri, vesi ja elintarvikeväri keskenään. Kuorrutteen tulee olla melko kiinteää. Lusikoi kuorrute muovipussiin ja pursota sitä pullien päälle. Siivilöi lopuksi tomusokeria pullien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, niin itse asiassa arvelinkin. Mutta ajattelin, että onkohan sinulla jokin erikoiskikka. Näitä täytyy kokeilla.