20.12.2013
Ainekset:
• 2 ½ dl maitoa
• 25g hiivaa
• 1 dl ruokokidesokeria
• ½ tl suolaa
• 2 tl kardemummaa
• 7 dl vehnäjauhoja
• 100g margariinia
Väliin:
• 500g piparitaikinaa
Voiteluun:
• 1 muna
Sulata margariini. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Lisää sulatettu rasva ja loput jauhot.
Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Kauli suorakulmion muotoiseksi levyksi. Kauli piparitaikina samankokoiseksi levyksi ja nosta se pullataikinan päälle. Kääri tiukalle rullalle. Leikkaa noin 16 osaan ja nosta leikkauspinta ylöspäin pellille leivinpaperin päälle tai paperivuokiin. Voitele munalla.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
VINKKI! Piparitaikinan voi kaulia myös kahdessa osassa ja nostaa osat pullataikinan päälle. Pienempiä paloja on helpompi siirtää.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä