26.12.2013
Tarvitset:
• 5 dl kuohukermaa
• 1,5 dl maitoa
• 4 keltuaista
• 85g sokeria
• 1 rkl piparkakkumaustetta
Kuumenna kerma ja maito teflonkattilassa lähes kiehuvaksi. Vaahdota keltuasiet ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sekaan lämmin kermaseos.
Kaada seos takaisin huuhdeltuun kattilaan ja hauduta 10-15 minuuttia. Älä anna kiehahtaa.
Upota kattilan pohja kylmään veteen ja anna jäähtyä tunti välillä hämmentäen. Sekoita jäähtyneeseen seokseen piparkakkumauste.
Kaada massa 1-2 jäätelöpurkkiin ja pakasta 2-4h, kunnes reunat alkavat jäätyä. Sekoita massaa haarukalla ja laita vielä pakkaseen ainakin 3 tunniski. Ota sulamaan jokin aika ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä