20.12.2013
Ainekset:
• 50g margariinia
• ½ dl öljyä
• 1 dl sokeria
• ½ dl fariinisokeria
• 1 muna
• 3 ½ dl vehnäjauhoja
• 2 tl piparimaustetta
• 2 tl vaniljasokeria
• 1 ½ tl leivinjauhetta
• ½ tl suolaa
Täyte:
• 2 dl vispikermaa
• ½ dl fariinisokeria
• 4 piparia
• kanelia
Pinnalle:
Tomusokeria
Vatkaa pehmeä margariini, öljy ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan. Lisää lopuksi maito.
Pursota taikinasta noin 3 cm kokoisia pyörylöitä n. 40 kpl pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia. Keksit saavat jäädä pehmeiksi.
Täyte: Vaahdota kerma. Lisää joukkoon fariinisokeri ja kanelia maun mukaan. Rouhi piparit veitsellä.
Pursota täytettä yhdelle keksille ja ripottele päälle piparinmuruja. Nosta toinen keksi kanneksi. Tee näin kaikille kekseille. Siivilöi päälle tomusokeria. Anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä