31.10.2013
Ainekset: (2 kpl)
• 4 keitettyä perunaa
• 3 dl maitoa
• 25g hiivaa
• 1 tl suolaa
• 1 rkl siirappia
• 1 tl rosmariinia
• 1 dl ruisjauhoja
• 4-5 dl vehnäjauhoja
Soseuta perunat 0,5 desilitraan maitoa. Lämmitä loput maidosta (2,5 dl) kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, rosmariini, ruisjauhot ja perunasose. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhoja vähä kerrallaan ja alusta taikina notkeaksi. Anna kohota noin 45 minuuttia.
Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kunnolla. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile paloista pyöreitä ja litteitä. Tee kakkusiin pyöreä reikä keskelle. Laita kakkuset uunipellille. Pistele haarukalla. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Paista leipiä uunin keskiosassa 230 asteessa 11-13 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Varmasti onnistut, nämä ovat tosi helppotekoisia! Suosittelen kokeilemaan 🙂