11.1.2015
Tarvitset: (8 kpl)
• 3 lehtitaikinalevyä
• 1 1/4 dl kermaa
• pieni nokare (n. 1/4 tl) voita
• 1 rkl vehnäjauhoja
• ripaus suolaa
• ½ muna
• 1-2 keltuaista
• 1 tl vaniljasokeria
Sulata lehtitaikina. Aseta levyt päällekkäin ja kauli ne jauhotetulla alustalla suorakulmaiseksi levyksi. Käännä taikina rullalle lyhyeltä sivulta. Kääri kelmuun ja anna kovettua jonkin aikaa pakastimessa.
Leikkaa taikinarulla viipaleiksi. Voitele muffinipellin kolot ja painele taikinapalat niiden pohjille ja reunoille.
Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota sivuun ja sekoita joukkoon yhteen sekoitetut sokeri, suola ja jauhot. Vatkaa hyvin. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna sitten jäähtyä. Vispaa joukkoon muna, keltuainen ja vaniljasokeri.
Levitä vaniljakreemi leivoksille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sokerin määrä puuttuu ainesosaluettelosta! Aloin jo leipomaan ja päädyin improvisoimaan mutta saisko vielä alkuperäsen määrän? :)Tai siis oletin että myös tavallista sokeria lisätään jauhojen kanssa..