10.11.2014
Tarvitset:
• 200 g margariinia
• 2 dl ruokokidesokeria
• 4 munaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl kanelia
• 3 pientä omenaa ( n. 250g)
• 1 prk creme fraicea
• 1 rkl vaniljasokeria
• 2 tl maizenaa
• ruokokidesokeria
• 2 dl fariinisokeria
• 2 dl kuohukermaa
Vaahdota margariini ja sokeri keskenään, lisää munat yksitellen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( n. 22 cm).
Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele pohjataikinan päälle. Sekoita creme fraiceen vaniljasokeri ja maizena. Kaada seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria ja paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
Kuumenna kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kiehauta ja keitä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Valuta kinuski kakun päälle ja nauti.
Ohjeen olen muokannut Open cafe -blogista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä