Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Kinuskihaaste,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 16816 kertaa
 
10.11.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIOmena-kinuski-kakku


Kinuski+omena= loistava kombo! Kakussa yhdistyy mehevä pohja, raikas omena sekä makea kinuski. Pohja vain paranee kylmässä, joten suosittelen säilyttämään kakkua jääkaapissa jonkin aikaa ennen kinuskin lisäämistä. Silloin siinä yhdistyy myös kuuma ja kylmä!

Tarvitset:
• 200 g margariinia
• 2 dl ruokokidesokeria
• 4 munaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl kanelia

• 3 pientä omenaa ( n. 250g)
• 1 prk creme fraicea
• 1 rkl vaniljasokeria
• 2 tl maizenaa
• ruokokidesokeria

• 2 dl fariinisokeria
• 2 dl kuohukermaa

Vaahdota margariini ja sokeri keskenään, lisää munat yksitellen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( n. 22 cm).

Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele pohjataikinan päälle. Sekoita creme fraiceen vaniljasokeri ja maizena. Kaada seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria ja paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.

Kuumenna kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kiehauta ja keitä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Valuta kinuski kakun päälle ja nauti.

Ohjeen olen muokannut Open cafe -blogista.