21.4.2015
Tarvitset:
• 5 munaa
• 2 1/4 dl sokeria
• 200g leivontamargariinia
• 2 tl leivinjauhetta
• ½ tl vaniljajauhetta
• 5 dl vehnäjauhoja
(• ½-1 dl Myllyn Paras Riisihiutaleita)
Sitruunahilloke:
• 2 sitruunaa
• 2 dl hillo-marmeladisokeria
Sitruunatäyte:
• 100g tuorejuustoa
• ½ dl sokeria
• 1 tl vaniljaoskeria
• 1 tl sitruunankuoriraastetta
• 1 liivate
• 1rkl sitruunamehua
• 30g valkosuklaata
• 3/4 dl kermaa
Muruseos:
• 50g voita
• 1,5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
• ½ dl sokeria
Kakkutaikina:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää se munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan. Voitele 20cm irtopohjavuoan pohja. Aseta reunoille leivinpaperisuikaleet. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa puoli tuntia.
Muruseos:
Nypi muruseoksen ainekset yhteen. Ota kakku pois uunista. Ripottele muruseos kakun päälle. Nosta uunin lämpöä 225 asteeseen ja laita kakku takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi, kunnes se on kypsä ja pinta on saanut hieman väriä.
Sitruunahilloke:
Mittaa sitruunoiden mehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes hilloke sakenee. Kaada hillo lasipurkkiin ja jäähdytä viileässä.
Sitruunatäyte:
Sekoita tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste yhteen. Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata se kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos vatkaten tuorejuustomassaan. Sulata valkosuklaa, lisää joukkoon. Vaahdota kerma ja kääntele se lopuksi muun täytteen joukkoon.
Leikkaa kakun keskeltä ympyrälieriön muotoinen pala pois niin, että pohja kuitenkin jää paikoilleen. Irrota varovasti muruosa (yhtenä kappaleena) muusta ylihjämätaikinasta. Säästä se. Lusikoi koloon sitruunahilloketta ja sen päälle sitruunatäytettä. asettele murukansi paikoilleen, paikkaile näkyviä osia tarvittaessa ylijääneillä kakkumurusilla. Laita kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Vinkki!
• Sitruunatäytettä jää jonkin verran yli. Voit hyydyttää sen pieniin annoskippoihin ja tarjota erikseen.
• Tee kakun sisustasta kaavituista murusista cake popseja. Sekoita niihin hieman tuorejuustoa, pyöritä pallosia, jähmetä jääkaapissa, dippaa sulaan valkosuklaaseen, koristele ja tadaa – valmista tuli!
Hymyilevä Cake Pops-perhe 🙂
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Heh, tosiaan, mitä sitä turhaan heittää pois hyviä aineksia. Ja sitä paitsi silloin saa taas yhden hyvän syyn leipoa ja/tai näperrellä 😉