Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kahvikakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Yhteistyöreseptit Nähty 8582 kertaa
 
21.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMurukakku


Tässä kakussa yhdistyy paljon eri elementtejä – pehmeää ja rapeaa, makeaa ja kirpeää, perinteistä ja modernia… Kurkkaa resepti ja kuva alta, niin näet, minkä yllätyksen kakku kätkee sisäänsä. Halutessasi voit lisätä taikinaan riisihiutaleita antamaan purutuntumaa.

Tarvitset:
• 5 munaa
• 2 1/4 dl sokeria
• 200g leivontamargariinia
• 2 tl leivinjauhetta
• ½ tl vaniljajauhetta
• 5 dl vehnäjauhoja
(• ½-1 dl Myllyn Paras Riisihiutaleita)
Sitruunahilloke:
• 2 sitruunaa
• 2 dl hillo-marmeladisokeria
Sitruunatäyte:
• 100g tuorejuustoa
• ½ dl sokeria
• 1 tl vaniljaoskeria
• 1 tl sitruunankuoriraastetta
• 1 liivate
• 1rkl sitruunamehua
• 30g valkosuklaata
• 3/4 dl kermaa
Muruseos:
• 50g voita
• 1,5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
• ½ dl sokeria

Kakkutaikina:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää se munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan. Voitele 20cm irtopohjavuoan pohja. Aseta reunoille leivinpaperisuikaleet. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa puoli tuntia.

Muruseos:
Nypi muruseoksen ainekset yhteen. Ota kakku pois uunista. Ripottele muruseos kakun päälle. Nosta uunin lämpöä 225 asteeseen ja laita kakku takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi, kunnes se on kypsä ja pinta on saanut hieman väriä.

Sitruunahilloke:
Mittaa sitruunoiden mehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes hilloke sakenee. Kaada hillo lasipurkkiin ja jäähdytä viileässä.

Sitruunatäyte:
Sekoita tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste yhteen. Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata se kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos vatkaten tuorejuustomassaan. Sulata valkosuklaa, lisää joukkoon. Vaahdota kerma ja kääntele se lopuksi muun täytteen joukkoon.

Leikkaa kakun keskeltä ympyrälieriön muotoinen pala pois niin, että pohja kuitenkin jää paikoilleen. Irrota varovasti muruosa (yhtenä kappaleena) muusta ylihjämätaikinasta. Säästä se. Lusikoi koloon sitruunahilloketta ja sen päälle sitruunatäytettä. asettele murukansi paikoilleen, paikkaile näkyviä osia tarvittaessa ylijääneillä kakkumurusilla. Laita kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Vinkki!
• Sitruunatäytettä jää jonkin verran yli. Voit hyydyttää sen pieniin annoskippoihin ja tarjota erikseen.
• Tee kakun sisustasta kaavituista murusista cake popseja. Sekoita niihin hieman tuorejuustoa, pyöritä pallosia, jähmetä jääkaapissa, dippaa sulaan valkosuklaaseen, koristele ja tadaa – valmista tuli!

IMG_0125_crop IMG_0135_crop
IMG_0151_crop

Hymyilevä Cake Pops-perhe 🙂

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo