Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Mantelihaaste,  Muuta makeaa Nähty 8331 kertaa
 
14.02.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMantelijäätelö valkosuklaa-Daimilla


Oikein herkulinen jäätelöannos, jossa on mantelia kahdessa eri muodossa. Kyllä sitä talvellakin on pakko jäätelöä saada!

Tarvitset:
• 5 dl kermaa
• 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
• n. 1 dl mantelirouhetta
Daim:
• 75g voita
• 1,5 dl sokeria
• 0,5 dl siirappia
• 1 dl mantelijauhetta
Kuorrutus:
• 100g valkosuklaata
(• tummaa suklaata)

Jäätelö:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mantelirouhe. Jos haluat, voit lisätä mantelia makusi mukaan. Laita seos pakastusastiaan ja pakasta noin 4 tuntia.

Daim:
Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelijauhe. Keitä seosta kunnes sen lämpötila on 130 astetta. Levitä massa pellille leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Sulata valkosuklaa ja levitä se levyn pinnalle. Halutessasi voit marmoroida levyn pinnan: Sulata tumma suklaa. Tee sillä raitoja valkosuklaan päälle. Vedä coctail-tikulla viivoja suklaaraitojen vastaisesti. Anna suklaan jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
Tarjoa daim jäätelön kanssa.