14.2.2015
Tarvitset:
• 5 dl kermaa
• 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
• n. 1 dl mantelirouhetta
Daim:
• 75g voita
• 1,5 dl sokeria
• 0,5 dl siirappia
• 1 dl mantelijauhetta
Kuorrutus:
• 100g valkosuklaata
(• tummaa suklaata)
Jäätelö:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja mantelirouhe. Jos haluat, voit lisätä mantelia makusi mukaan. Laita seos pakastusastiaan ja pakasta noin 4 tuntia.
Daim:
Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelijauhe. Keitä seosta kunnes sen lämpötila on 130 astetta. Levitä massa pellille leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Sulata valkosuklaa ja levitä se levyn pinnalle. Halutessasi voit marmoroida levyn pinnan: Sulata tumma suklaa. Tee sillä raitoja valkosuklaan päälle. Vedä coctail-tikulla viivoja suklaaraitojen vastaisesti. Anna suklaan jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
Tarjoa daim jäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos! Jäätelö on myös siitä hyvä herkku, että sitä ei välttämättä tarvitse heti syödä pois, vaan se säilyy pitkään pakkasessa. Tai no, teoriassa säilyy mutta käytännössä ainakin meillä se häviää aina hälyttävänkin nopeasti parempiin suihin 😀