4.7.2014
Tarvitset:
Pohja:
• 150g margariinia
• 3 keltuaista
• 1 muna
• 1 ½ dl sokeria
• 1 ½ dl maitoa
• 2 ½ dl vehnäjauhoja
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 ½ tl leivinjauhetta
Marenki:
• 3 valkuaista
• 2 dl sokeria
Täyte:
• 2 dl kermaa
• 1 rkl tomusokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 200g sitruunarahkaa
• 1 rs tuoreita mansikoita
• 1 rs pensasmustikoita
• 1-2 Daim-patukkaa rouhittuna
Koristeeksi:
• sitruunamelissan lehtiä
Sulata rasva. Vaahdota keltuaiset, muna ja sokeri. Lisää maito ja voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Vatkaa marenkia varten valkuaisia hetki sähkövatkaimella. Lisää sokeria vähän kerrallaan, seosta yhä vatkaten. Jatka, kunnes koko sokeri määrä on käytetty. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa pohja kahteen osaan. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Lisää joukkoon sitruunarahka. Levitä puolet rahkavaahdosta pohjan päälle. Levitä päälle puolet paloitelluista mansikoista, pensasmustikoista ja daimrouheesta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loppu kerma sekä marjat ja daimrouhe. Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä