Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Kesä,  Kesätempaus,  Marenkikakut,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 10700 kertaa
 
04.07.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKesäinen Brita


Ihanan kesäinen marjakakku! Ja Daim tuo kivaa lisäsäväystä tähän.

IMG_6977_crop

Tarvitset:
Pohja:
• 150g margariinia
• 3 keltuaista
• 1 muna
• 1 ½ dl sokeria
• 1 ½ dl maitoa
• 2 ½ dl vehnäjauhoja
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 ½ tl leivinjauhetta
Marenki:
• 3 valkuaista
• 2 dl sokeria
Täyte:
• 2 dl kermaa
• 1 rkl tomusokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 200g sitruunarahkaa
• 1 rs tuoreita mansikoita
• 1 rs pensasmustikoita
• 1-2 Daim-patukkaa rouhittuna
Koristeeksi:
• sitruunamelissan lehtiä

Sulata rasva. Vaahdota keltuaiset, muna ja sokeri. Lisää maito ja voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Vatkaa marenkia varten valkuaisia hetki sähkövatkaimella. Lisää sokeria vähän kerrallaan, seosta yhä vatkaten. Jatka, kunnes koko sokeri määrä on käytetty. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa pohja kahteen osaan. Vaahdota kerma ja makeuta sokerilla. Lisää joukkoon sitruunarahka. Levitä puolet rahkavaahdosta pohjan päälle. Levitä päälle puolet paloitelluista mansikoista, pensasmustikoista ja daimrouheesta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loppu kerma sekä marjat ja daimrouhe. Koristele sitruunamelissan lehdillä.