Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Isoäidin reseptit -tempaus,  Muuta makeaa Nähty 2294 kertaa
 
18.09.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMannapannariini


Mannapannariini. Ah, jo pelkästään tuo sana tuo mieleen lapsuuden kesät mummolassa. Tämä oli mummoni luotto-ohje, ja aina kun pannaria syötiin (eli aika usein), oli se tehty tällä ohjeella. Myös kotona äitini teki pannaria aina tällä ohjeella. Ja niin olen minäkin nyt usein tehnyt. Hieman se on muokkautunut matkan varrella. Tällä kertaa lisäsin taikinan kardemummaa ja sitruunankuorta, joka muuten toi pannariin ihanan raikkaan säväyksen! Ne voi toki jättää poiskin, jos haluaa ihan vain tavallista ja herkullista mannapannariinia.

Tarvitset:
• 1l maitoa
• 1 dl mannasuurimoita
• 1 dl kaurahiutaleita
• 3/4 dl sokeria
• 1½ tl vaniljasokeria
• 1 tl suolaa
• 1 tl kardemummaa
• 1 tl raastettua sitruunankuorta
• 4 munaa
• 2 dl vehnäjauhoja

Kuumenna maito. Lisää mannasuurimot, keitä noin 8 minuuttia. Lisää kaurahiutaleet ja keitä vielä pari minuuttia. Anna jäähtyä hetken, lisää sitten sokerit, suola, kardemumma ja sitruunankuori.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita puuroon. Lisää jauhot.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellilole ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

IMG_0730