27.9.2014
Tarvitset: (6 kpl)
Sämpylät: (Pullataikina)
• 12g hiivaa
• 1,25 dl maitoa
• ½ tl suolaa
• ½ dl sokeria
• 2 tl kardemummaa
• 50g margariinia sulatettuna
• 4-5 dl jauhoja
• ½ muna voiteluun
Nakit: (mantelimassa)
• 100g mantelijauhetta
• 1-1 ½ dl sokeria
• 1-2 rkl vettä
Lisäksi:
Ketsuppi:
Mansikkahilloa
Sinappi:
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 ½ dl maitoa
Kurkkusalaatti:
Kiiwiä
Sämpylät: Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Vaivaa joukkoon suurin osa jauhoista, rasva ja loput jauhot. Kohota 45 min liinan alla.
Pyörittele n. kuudeksi pötkyläksi. Kohota puoli tuntia.
Voitele pötkylät munalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Nakit: Sekoita mantelijauhe, sokeri ja vesi tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta 2 tankoa. Laita tangot hetkeksi jääkaappiin.
Sinappi: Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään, vispaa hetki. Laita hetkeksi kylmään.
Kokoaminen: Puolita yksi sämpylä. Lusikoi päälle ketsuppia ja sinappia. Leikkaa mantelimassatangosta puitkulainen nakki ja aseta sämpylälle. Hienonna hieman kiiwiä ja asettele nakin päälle. Laita kansi päälle ja toista sama kaikilla sämpylöillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä