Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Suolaisen ja makean kuperkeikka Nähty 8593 kertaa
 
27.09.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMakean Maukkaat Hodarit


Samalla kun tein makeita hampurilaisia, oli pakko testata myös hodareita. Oikein hyviähän näistäkin tuli, varsinkin mantelimassan ystäville!

IMG_8864_crop

Tarvitset: (6 kpl)
Sämpylät: (Pullataikina)
• 12g hiivaa
• 1,25 dl maitoa
• ½ tl suolaa
• ½ dl sokeria
• 2 tl kardemummaa
• 50g margariinia sulatettuna
• 4-5 dl jauhoja
• ½ muna voiteluun

Nakit: (mantelimassa)
• 100g mantelijauhetta
• 1-1 ½ dl sokeria
• 1-2 rkl vettä

Lisäksi:
Ketsuppi:
Mansikkahilloa

Sinappi:
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 ½ dl maitoa

Kurkkusalaatti:
Kiiwiä

Sämpylät: Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Vaivaa joukkoon suurin osa jauhoista, rasva ja loput jauhot. Kohota 45 min liinan alla.
Pyörittele n. kuudeksi pötkyläksi. Kohota puoli tuntia.
Voitele pötkylät munalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Nakit: Sekoita mantelijauhe, sokeri ja vesi tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta 2 tankoa. Laita tangot hetkeksi jääkaappiin.

Sinappi: Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään, vispaa hetki. Laita hetkeksi kylmään.

Kokoaminen: Puolita yksi sämpylä. Lusikoi päälle ketsuppia ja sinappia. Leikkaa mantelimassatangosta puitkulainen nakki ja aseta sämpylälle. Hienonna hieman kiiwiä ja asettele nakin päälle. Laita kansi päälle ja toista sama kaikilla sämpylöillä.