Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Kinuskihaaste,  Makeat piirakat Nähty 61943 kertaa
 
11.11.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIKinuskitartaletit


Kinuski+kaneli, nam! Pohja ihanan rapea ja täyte mukavan sitkeä. Takuuvarma makeannälän taltuttaja!

Tarvitset: (5 kpl)
Pohja:
• 75g margariinia
• 1/4 dl sokeria
• ½ dl kaurahiutaleita
• 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
• 3/4 dl kuohukermaa
• 3/4 dl sokeria
• 3/4 dl siirappia
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 1 tl kanelia
• 100g voita
Koristelu:
• 1 dl kermaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki pohjan ainekset käsin kulhossa. Painele taikina tartalettivuokiin. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä kermaa, sokeria ja siirappia kattilassa noin 15 minuuttia. Tee pisaratesti eli pudota pirasa kinuskia lasissa olevaan kylmään veteen. Kaada vesi pois ja katso, jääkö kinuski lasin pohjalle. Jos jää, kinuski on valmista. Sekoita kinuskin joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa.
Kaada kinuski pohjille ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Vispaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit. Pursota tartalettien päälle.