11.11.2014
Tarvitset: (5 kpl)
Pohja:
• 75g margariinia
• 1/4 dl sokeria
• ½ dl kaurahiutaleita
• 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
• 3/4 dl kuohukermaa
• 3/4 dl sokeria
• 3/4 dl siirappia
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 1 tl kanelia
• 100g voita
Koristelu:
• 1 dl kermaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki pohjan ainekset käsin kulhossa. Painele taikina tartalettivuokiin. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Keitä kermaa, sokeria ja siirappia kattilassa noin 15 minuuttia. Tee pisaratesti eli pudota pirasa kinuskia lasissa olevaan kylmään veteen. Kaada vesi pois ja katso, jääkö kinuski lasin pohjalle. Jos jää, kinuski on valmista. Sekoita kinuskin joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa.
Kaada kinuski pohjille ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Vispaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit. Pursota tartalettien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Näyttää houkuttelevalta. Muhkeasta kermavaahtokokkareesta riittää ehkä pieni nokare lusikankärkeen jokaisen palan mukana. Nam! 🙂 Onnistuit tekemään pohjaan kivan pitsimäisen reunuksen.