9.11.2014
Tarvitset:
Brownie-pohja:
• 100g tummaa suklaata
• 100g margariinia
• 2,5 dl sokeria
• 1 rkl vaniljasokeria
• ripaus suolaa
• 2 munaa
• 1,5 dl jauhoja
Jäätelö:
• 4 dl kermaa
• 1 tölkki kondensoitua maitoa
• 85 g sokeria (n. 1 dl)
• 2 rkl siirappia
• 1 tl soodaa
Pohja: Sulata margariini ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokerit ja suola. Sekoita joukkoon munat yksitellen sekä viimeiseksi jauhot.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa. Pese vuoka.
Jäätelö: Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan kondensoitu maito. Kaada seos pakastuskulhoon ja pakasta noin kaksi tuntia.
Sillä välin: Kuumenna sokeria ja siirappia kattilassa kunnes sokeri sulaa ja alkaa hieman karamellisoitua. Sekoita joukkoon sooda ja kaada seos leivinpaperin päälle. Älä levitä. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita hieman jäätynyt jäätelö haarukalla sekaisin. Muotoile sokeri-siirappiseoksesta kinuskipalleroita jäätelön joukkoon. Säästä hieman koristeluun. Kaada jäätelö pestyyn rengasvuokaan. Jäädytä pakastimessa 2-3 tuntia, tai kunnes kovaa.
Aseta browniepohja jäätelömassan päälle ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Poista vuoka. Koristele kakku kinuskimurusilla.
HUOM!
Jos kakkua ei syödä kerralla, täytyy se laittaa kokonaisuudessaan pakkaseen. Pohja kovettuu siellä aika kovaksi, mutta pehmenee hetken huoneenlämmössä oltuaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä