Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Jäätelökakut,  Kinuskihaaste Nähty 16624 kertaa
 
09.11.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKinuski-brownie-jäätelökakku


Kinuskin makuparina tässä ihanaisen makeassa jäätelökakussa on iki-ihana suklaa. Jäätelön reseptin olen aiemminkin julkaissut leipomossani, mutta kyllähän hyvästä reseptistä voi kehitellä vielä paremman!

Tarvitset:
Brownie-pohja:
• 100g tummaa suklaata
• 100g margariinia
• 2,5 dl sokeria
• 1 rkl vaniljasokeria
• ripaus suolaa
• 2 munaa
• 1,5 dl jauhoja
Jäätelö:
• 4 dl kermaa
• 1 tölkki kondensoitua maitoa
• 85 g sokeria (n. 1 dl)
• 2 rkl siirappia
• 1 tl soodaa

Pohja: Sulata margariini ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokerit ja suola. Sekoita joukkoon munat yksitellen sekä viimeiseksi jauhot.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa. Pese vuoka.

Jäätelö: Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan kondensoitu maito. Kaada seos pakastuskulhoon ja pakasta noin kaksi tuntia.
Sillä välin: Kuumenna sokeria ja siirappia kattilassa kunnes sokeri sulaa ja alkaa hieman karamellisoitua. Sekoita joukkoon sooda ja kaada seos leivinpaperin päälle. Älä levitä. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita hieman jäätynyt jäätelö haarukalla sekaisin. Muotoile sokeri-siirappiseoksesta kinuskipalleroita jäätelön joukkoon. Säästä hieman koristeluun. Kaada jäätelö pestyyn rengasvuokaan. Jäädytä pakastimessa 2-3 tuntia, tai kunnes kovaa.

Aseta browniepohja jäätelömassan päälle ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Poista vuoka. Koristele kakku kinuskimurusilla.

HUOM!
Jos kakkua ei syödä kerralla, täytyy se laittaa kokonaisuudessaan pakkaseen. Pohja kovettuu siellä aika kovaksi, mutta pehmenee hetken huoneenlämmössä oltuaan.