14.6.2014
Tarvitset: (n. 15 kpl)
• 2 ½ dl maitoa
• 1 tl suolaa
• 25g hiivaa
• 2 tl kardemummaa
• 1 dl sokeria
• 7-8 dl vehnäjauhoja
• n. 65g ranskankermaa
• 75g voita
Täyte:
• 250g tuoreita mansikoita
• 1 pss vaniljakastikejauhetta
• 2 dl maitoa
• (fariini)sokeria
Voiteluun:
• 1 muna
Hyytelösokerikiille:
• 1 dl vettä
• ½ dl hyytelösokeria
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon.
Alusta jauhot sekaan vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma ja pehmeä voi. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia).
Tällä välin puhdista ja pilko mansikat pieniksi paloiksi. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Anna vetäytyä jääkaapissa.
Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se paloiksi. Pyörittele paloista pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Kaada jauhoja pöydälle ja ”kasta” mukin pohja jauhoihin. Paina syvennys mukilla pullien keskelle. Painele vielä sormilla matalammaksi.
Lusikoi reilu 1 rkl vaniljakastiketta syvennykseen ja sen päälle mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele pullien reunat munalla ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Jäähdytä pullat ja nosta päälle vielä mansikanpaloja. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Sivele kiillettä pullasudilla mansikoiden päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä