Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Kesä,  Kesätempaus,  Pullat, munkit ja donitsit Nähty 69375 kertaa
 
14.06.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKesän mansikkapullat


Näillä kesäpullilla meillä aloitetaan usein kesä. Niin herkullisia ja kesäisiä!

IMG_6533_crop

Tarvitset: (n. 15 kpl)
• 2 ½ dl maitoa
• 1 tl suolaa
• 25g hiivaa
• 2 tl kardemummaa
• 1 dl sokeria
• 7-8 dl vehnäjauhoja
• n. 65g ranskankermaa
• 75g voita
Täyte:
• 250g tuoreita mansikoita
• 1 pss vaniljakastikejauhetta
• 2 dl maitoa
• (fariini)sokeria
Voiteluun:
• 1 muna
Hyytelösokerikiille:
• 1 dl vettä
• ½ dl hyytelösokeria

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon.

Alusta jauhot sekaan vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma ja pehmeä voi. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia).

Tällä välin puhdista ja pilko mansikat pieniksi paloiksi. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Anna vetäytyä jääkaapissa.

Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se paloiksi. Pyörittele paloista pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.

Kaada jauhoja pöydälle ja ”kasta” mukin pohja jauhoihin. Paina syvennys mukilla pullien keskelle. Painele vielä sormilla matalammaksi.

Lusikoi reilu 1 rkl vaniljakastiketta syvennykseen ja sen päälle mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele pullien reunat munalla ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Jäähdytä pullat ja nosta päälle vielä mansikanpaloja. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Sivele kiillettä pullasudilla mansikoiden päälle.