Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Yhteistyöreseptit Nähty 2988 kertaa
 
24.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKarjalanpiirakka-pasteijat


Aiemmasta karjalanpiirakkakokeilustani intoutuneena päätin kokeilla vielä karjalanpiirakoita suljetussa muodossa – eli karjalanpasteijoita 😀 Yhtä hyvältä maistuu näinkin, ja pientä rapeutta taikinaan tuo ruishiutaleet. Nämä maistuvat hyvin sellaisinaan täytteen sisältämän voin ansiosta.

Tarvitset:
Pohjat:
• 1,5 dl vettä
• 1 tl suolaa
• 1 dl Myllyn Paras Ruishiutaleita
• 1,5 dl vehnäjauhoja
• 1,5 dl ruisjauhoja
• 1 rkl öljyä
Täyte:
• 4,5 dl maitoa
• 1,5 dl riisihiutaleita
• 0,5 tl suolaa
• 3-4 rkl voita

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Peitä taikina kelmulla.

Kiehauta maito. Lisää riisihiutaleet ja keitä 5 minuuttia. Anna hautua hetki kannen alla. Mausta suolalla ja voilla.

Jaa taikina 18 osaan. Kauli palat ohuiksi lätyiksi. Pinoa ne niin, että ripottelet jokaisen lätyn päälle runsaasti jauhoja. Peitä kelmulla. Levitä yhdelle lätylle täytettä. Paina toinen lätty päälle kanneksi, nipistä reunat yhteen esim. marsipaanityökalulla. Tee sama lopuille lätyille.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki:
Voit tehdä ohjeella myös puoliympyränmuotoisia pasteijoita tai tavallisia karjalanpiirakoita.

IMG_0119_crop IMG_0122_crop

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo