28.12.2013
Tarvitset:
• 4 munaa
• 1½ dl sokeria
• 1 dl gluteenitonta jauheseosta
• ½ dl perunajauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
(• ½ tl psylliumia)
Pinnalle:
• 2 rkl kanelisokeria
Kääretortun täyte:
• 100g tuorejuustoa
• 1 pkt (n. 300g) (aprikoosi)marmeladia
Kakun täyte:
• 5 liivatetta
• 100g valkosuklaata
• 2 dl kermaa
• 100g tuorejuustoa
• 2 prk (400g) piparirahkaa
• 3 rkl sitruunamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 225 asteessa 7-8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille, jolle on siroteltu kanelisokeria.
Notkista 100g tuorejuustoa ja sekoita siihen marmeladi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Siirrä saumapuoli alaspäin jääkaappiin.
Täyte: Liota liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto ja valkosuklaa keskenään. Liota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja kaada rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Vuoraa pyöreä (2L) kulho kelmulla.Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kulho niillä. Kaada täyte kulhoon. Asettele päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa kakku tarjoilualustalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Wau, kiva kuulla! Toivottavasti maistui! 🙂