19.1.2014
Tarvitset:
• 200g Domino-keksejä (vanilja)
• 75g voita
• 2 rkl maitoa
Täyte:
• 4 liivatetta
• 2½ dl kermaa
• 3/4 dl sokeria
• 2 tl vaniljasokeria
• 250g maitorahkaa
• 1 Daimpatukka (28g)
• 100g valkosuklaata
• 2 rkl sitruunamehua
Päälle:
• 3 Daimpatukkaa (84g)
• 1 dl kermaa
• 1 ½ rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 rkl vaniljakreemijauhetta
Sulata voi. Murskaa keksit. Sekoita keksimurut, sulatettu voi ja maito. Vuoraa 22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat kevyesti. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla. Sekoita joukkoon rahka ja murskattu Daimpatukka. Sulata valkosuklaa ja sekoita se kerma-rahkaseokseen.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Liota puristetut liivatteet mehuun.
Kaada liivateneste täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-7h tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyörittäen ja siirrä se tarjoiluastialle.
Rouhi Daimit ja ripottele kakun pinnalle. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja jämäköitä vaniljakreemijauheella. Pursota kerma kakun reunoille.
Ohje on hellapoliisin Suklaa & Keksi -kirjasta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä