28.12.2013
Tarvitset:
Pohja:
• 200g bastogne-keksejä
• 100g voita
• 1 rkl maitoa
Täyte:
• 2 prk (400g) maustamatonta tuorejuustoa
• 1 prk (200g) appelsiinituorejuustoa
• 2 dl sokeria
• 2 rkl vehnäjauhoja
• 1 appelsiinin kuoriraaste
• ½ appelsiinin mehu
• 2 tl vaniljasokeria
• 1 rkl piparkakkumaustetta
• 150g ranskankermaa
Päällinen:
• 150g ranskankermaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 tl appelsiinimehua
Koristelu:
Suklaata sulana
Ananaskirsikoita
Murskaa keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun ja reunoilta öljytyn irtopohjavuoan (22cm) pohjalle. Paista 150 asteessa 10 minuuttia.
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokeri ja jauhot. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita appelsiinin kuoriraaste, mehu, vaniljasokeri ja piparimauste massaan. Sekoita lopuksi joukkoon ranskankerma. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti.
Päällinen: Sekoita kaikki ainekset yhteen. Levitä seos kakun pinnalle tasaisesti. Jatka pastamista vielä noin 18 minuuttia. Jäähdytä kakku yön yli jääkaapissa.
Pursota suklaasta haluamasi kuvat leivinpaperille ja koveta pakkasessa. Asettele kuvio(t) ja ananaskirsikat kakun päälle ennen tarjoilua.
HUOM! Pohja kannattaa tehdä juuri voista, sillä se kovettuu margariinia paremmin jääkaapissa ja näin pohja ei murene.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1823 tähteä
Britakakku
1531 tähteä