10.2.2015
6kpl
Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
0,5dl sokeria
100g kylmää voita
3rkl kylmää vettä
Täytteet:
1prk (397g) kondensoitua maitoa keitettynä toffeeksi
410g tölkki, 240g persikkaviipaleita
(hyvä vaihtoehto ovat banaanin viipaleet)
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
mantelilastuja
Tee näin:
Keitä kinuski.
Siivilöi jauhot ja lisää sokeri. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääräise kelmuun ja anna levätä kylmässä noin 30min.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja leikkaa taikinasta sopivan kokoiset palaset (minun leivosten läpimittä on 10cm, joten tein leivinpaperista apuympyrän, jonka halkaisia oli 14cm). Asettele taikina vuokiin, leikkaa ylimääräinen pois ja pistele taikinaan haarukalla reikiä. Peitä pohjat palalla leivinpaperia ja laita päälle painoksi esim. herneitä.
Paista noin 20minuuttia, jotta reunat saavat kullanruskean värin. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin nostat ne pois vuuista.
Levitä keitetty toffee pohjalle. Asettele persikan viipaleet toffeen päälle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Levitä persikoiden päälle.
Koristele mantelilastuilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä