Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Jatsu

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

9.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2897-640x435_600x600.jpg

Keksipohja
180 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
130 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua

Mustikkakiille
200 g mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristelu
Valkosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi kattilassa. Kaada keksimurska kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä sulatettu suklaa, sokeri ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sitruunanmehu kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumennettuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.

Lisää liivateneste suklaa-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita varovaisesti ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin noin 2-3 tunniksi, jonka jälkeen voit lisätä mustikkakiilteen.

Soseuta mustikat. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kuumenna vesi kattilassa ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita mustikat ja liivateneste huolellisesti keskenään ja kaada kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Koristele kakku rouhitulla valkosuklaalla.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_1669_400x400.jpgJatsuEuran rinkilät
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2819-3000x2005_400x400.jpgJatsuSiemen-kauranäkkäri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2907-2000x1335_400x400.jpgJatsuKaura-banaanileipä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2534-1280x855_400x400.jpgJatsuSuklaa-vadelmakuppikakut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2007_400x400.jpgJatsuMansikkaiset sitruunamacaronit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2026-1280x853_400x400.jpgJatsuRunebergin muffinssit

Kommentit (3)

Hanna Kupila
19.10.2019 17:01

Itse kokeilin 6kpl liivatetta ja pysyi kasassa. Kiillettä en tehnyt.
1dl sokeria oli kyllä itselle paljon vaikka vierast eivät moittineet
(tai eivät kehdanneet myöntää) =P

Jatsu
Kinuskileipomo Jatsu
16.10.2017 13:07

Outijii: Moikka! Itse en ehkä uskaltaisi tehdä kokonaan ilman liivatetta, mutta vähemmälläkin liivatteella uskoisin että pärjää. 🙂 Eli tuohon valkosuklaatäytteeseen voisi laittaa esimerkiksi 3 liivatelehteä, ja vaikka lisätä samalla suklaan määrää vähän.

Outijii
16.10.2017 11:02

Moi! Onnistuukohan kakku ilman liivatetta? Riittääkö valkosuklaan määrä hyydyttämään kakun? Jostain syystä haluaisin aina tehdä ilman liivatetta, tuohon mustikkakerrokseen on kyllä varmaan pakko laittaa 😀

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa