19.12.2016
Vinkki: Hiivan määrän suhteen kannattaa olla varovainen, sillä liika hiiva paisuttaa rinkilöitä uunissa ja tekee niistä helposti ”liian” paksuja! Myös leipomisvaiheessa tankojen paksuus vaikuttaa valmiin rinkilän kokoon.
Ainekset
2 dl kuohukermaa
10 g tuorehiivaa
200 g pehmeää voita
350 g vehnäjauhoja
Pinnalle
sokeria
Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva kermaan. Lisää vehnäjauhot ja huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä noin yhden tunnin ajan.
Vaivaa taikinaa hetki, ja ota siitä noin luumun kokoisia paloja. Leivo paloista noin 30 cm:n pituisia ohuita tankoja. Kieritä tangot kokonaan sokerissa ja tee rinkilöiksi kiepauttamalla niiden päät kerran tai kaksi ympäri keskenään ja painamalla ne kiinni tangon keskiosaan.
Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes niiden pinta on kullanruskea.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos paljon kaikille kommentoijille! 🙂 Kiva kuulla, että tämä on tullut myös uutena reseptinä joillekin. Ja niin kuin Kinuskiemo sanoi, näitä voi hyvin tehdä vielä joulun jälkeenkin!