Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Jatsu

Euran rinkilät

19.12.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_1669_600x600.jpg

Vinkki: Hiivan määrän suhteen kannattaa olla varovainen, sillä liika hiiva paisuttaa rinkilöitä uunissa ja tekee niistä helposti ”liian” paksuja! Myös leipomisvaiheessa tankojen paksuus vaikuttaa valmiin rinkilän kokoon.

Ainekset

2 dl kuohukermaa
10 g tuorehiivaa
200 g pehmeää voita
350 g vehnäjauhoja

Pinnalle
sokeria

Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva kermaan. Lisää vehnäjauhot ja huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä noin yhden tunnin ajan.

Vaivaa taikinaa hetki, ja ota siitä noin luumun kokoisia paloja. Leivo paloista noin 30 cm:n pituisia ohuita tankoja. Kieritä tangot kokonaan sokerissa ja tee rinkilöiksi kiepauttamalla niiden päät kerran tai kaksi ympäri keskenään ja painamalla ne kiinni tangon keskiosaan.

Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes niiden pinta on kullanruskea.

IMG_1676

Erityisruokavaliot

Munaton

Kategoriat

JouluKinuskikissa suositteleeLeivoksetPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_1669_400x400.jpgJatsuEuran rinkilät
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2819-3000x2005_400x400.jpgJatsuSiemen-kauranäkkäri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2907-2000x1335_400x400.jpgJatsuKaura-banaanileipä
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2534-1280x855_400x400.jpgJatsuSuklaa-vadelmakuppikakut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2007_400x400.jpgJatsuMansikkaiset sitruunamacaronit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9941_IMG_2026-1280x853_400x400.jpgJatsuRunebergin muffinssit

Kommentit (4)

Jatsu
Kinuskileipomo Jatsu
21.12.2015 10:39

Kiitos paljon kaikille kommentoijille! 🙂 Kiva kuulla, että tämä on tullut myös uutena reseptinä joillekin. Ja niin kuin Kinuskiemo sanoi, näitä voi hyvin tehdä vielä joulun jälkeenkin!

Kinuskiemo
20.12.2015 21:06

Hei ja tervehdys sinulle Jatsu! 🙂 Sinä puolestasi toit meille terveisiä Satakunnasta perinnerinkeleiden ohjeella.

Mielenkiintoinen resepti, eikä ihan tavallinen suinkaan. Nesteenä onkin kerma, siihen hiiva, voi ja jauhot. Ei tarvitse epäillä, etteikö tule suussa sulavia herkkuja uunista. Taikinatangot on kiepautettu hauskasti houkuttelevan näköisiksi kieruloiksi. Varma suosio näillä, onhan Satakunnassakin rinkeleitä leivottu jo toistasataa vuotta.
Jos joulun leivontalistalle ei enää mahdu, niin sitten joulun jälkeen taikinan tekoon ja uuni lämpenemään, niin saadaan herkutella rinkeleillä Euran malliin!

Mukavaa ja maukasta joulua sinulle! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.12.2015 11:15

Ihanat juhlavat kuvat olet ottanut ja tätä täytyy kyllä joskus kokeilla. Mieheni suku kun asuu tuolla Rauman suunnalla mutten ole ennen kuullutkaan tällaisesta.
Kiitos ohjeesta, koe listalle menee! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
20.12.2015 09:47

onpas hauska perinneleivonnainen. En ollut ennen törmännytkään!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa