7.11.2013
Kakkuun kuuluu kaksi marenkipohjaa, joiden välissä on sitruuna-rahka-kerma-mansikkatäyte sekä koristeena tietysti mansikoita ja sulatettua suklaata!
Marenkipohja:
5 valkuaista
2½ dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl maissitärkkelystä
1. Erottele valkuaiset
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. Lisää vaahtoon sokeri pienissä erissä ja lopuksi vaniljasokeri
4. Sekoita joukkoon maissitärkkelys
5. Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti öljyllä että marenki on helpompi irrottaa
6. Levitä taikina uunipellille kahdeksi suorakaiteen muitoiseksi levyksi (tai halutessasi vaikka pöyreäksi! :))
7. Paista 130 astetta reilu tunti, kunnes marenki on vähän kullanruskea päältä ja rapea.
Täyte:
1 purkki (200 g) Valio maustettua sitruuna rahkaa
2 dl kermaa
reilusti mansikoita
1. Vatkaa kerma vaahdoksi
2. Lisää joukkoon rahka
3. Paloittele mansikat pieniksi suupaloiksi ja lisää täytteeseen
4. Levitä täyte toisen levyn päälle juuri ennen tarjoilua, että marenki ei ehdi pehmentyä. Laita toinen levy täytteen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. (mansikoilla ja sulatetulla valko- ja tummasuklaalla.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Marenki on minun suosikkini. Kun siihen lisätään kermainen mansikkatäyte, saadaan tulos vailla vertaa. Pakko kokeilla!