7.11.2013
Taikina:
125 g voita
1 ½ dl sokeria
½ dl vaaleaa siirappia
2 munaa
½ dl turkkilaista jogurttia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 isoa banaania
80 g hasselpähkinöitä
Ohjeet:
1. Paahda hasselpähkinöitä uunissa 10 min heiluttaen peltiä aina välillä. Kuori pähkinät paahtamisen jälkeen ja rouhi.
2. Sekoita kuivat aineet ja hasselpähkinät keskenään
3. Vaahdota voi ja sokeri
4. Lisää vaahtoon siirappi ja munat yksitellen
5. Sekoita vaahdon joukkoon jugurtti, kuivat aineet ja murskatut banaanit
6. Sekoita tasaiseksi massaksi ja laita kulho jääkaappiin
7. Jaa jäähtynyt taikina isoihin muffinssivuokiin
8. Paista 200 astetta 15-20 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä