24.5.2014
Brownie:
225 g tummaa suklaata
75 g suklaata rouhittuna
30 g voita
1 3/5 dl sokeria
2 munaa
3/5 vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1. sulata voi ja suklaa kattilassa
2. vatkaa sokeri ja munat ja kaada suklaa vaahtoon ohuena nauhana. (huom. brownien ei ole tarkoitus olla kuohkea, joten vaahdon ei tarvitse olla kovaa)
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Cookie:
170 g voita
3/5 sokeria
1 4/5 fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
4 3/4 vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
250 g suklaarouhetta (käytin tummaa suklaata mutta mikä tahansa käy)
2 tl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
1. vaahdota sokerit ja voi
2. vatkaa muna sokeri-voi seokseen
3. sekoita kuivat aineet ja suklaa joukkoon. Laita molemmat taikinat jääkaappiin hieman jähmettymään, jolloin niitä on helpompi työstää.
Jääkaapista tullessa pyörittele niistä palloja, joista toinen puoli on brownieta ja toinen cookieta. Paista 175 asteessa, kunnes valmiita.
Näitä voi tehdä myös molempia erikseen! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Hyvä, että laitoit esille kaksi. Molemmat minulle, kiitos! Nam! 🙂