10.1.2014
Pohja:
4 kpl munia
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhoja
mustaa pastaväriä
punaista elintarvikeväriä
täyte:
purkki sitruunarahkaa
1,5 dl kermaa
n. 0,5 dl vadelmahilloa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot sihdin läpi. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 225 / 6-8min.
Taikinan jaoin kahteen osaan, joista toiseen sekoitin mustaa pastaväriä ja toiseen punaista väriä. Sitten laitoin pursotinpussit valmiiksi laseihin pystyyn ja laitoin taikinat niihin. Kun kaikki oli valmista, aloitin purstottelun… eli ensin pursotin punaiset raidat leivinpaperille tasaisin välein. Sitten täytin tyhjät välit mustalla taikinalla. Tässä hommassa pitää olla nopea, sillä taikina alkaa levitä raidoistaan ja sitten onkin värien sekamelska valmis. Eikä ne raidat nyt ihan tasasesti tulleetkaan 🙂
Kypsän pohjan kumosin ensin leivinpaperille, irrotin paistossa käytetyn leivinpaperin ja kumosin sitten vielä uudelleen pohjan puhtaalle leivinpaperille. Tämä siksi, että siten kääretorttua käärittäessä pinnaksi tulee siistimpi ja tasaisempi pinta.
Pohjan kostutin sekamehulla ja täytteeksi laitoin vadelmahilloa, sitruunarahkaa ja kermavaahtoa…
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä