25.5.2014
Pohja:
13 kpl Digestive-keksejä
60g voita
Täyte:
200 g vaniljarahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
5 kpl liivatelehtiä
5 rkl vettä
mansikoita
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä irtopohjavuoan (24 ø) pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi.
Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota vaniljakastike (vaniljasokerin kanssa) ja lisää tuorejuusto ja rahka sekaan kuten myös keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja lisää varovasti seokseen. Lisää lopuksi puristetut liivatteet jotka sulatettu kiehuvaan veteen.
Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä pari-kolme tuntia. Mieluummin yön yli.
Koristele mansikoilla….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voit korvata appelsiinituorejuuston vaikka maustamattomalla tuorejuustolla. Ja nesteenä voi käyttää veden sijaan maitoa. Maun mukaan sokereita voi myös käyttää ( eri sortteja) 🙂