1.3.2014
Aineet:
Pohja:
4 kpl munia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhoja
täyte:
2 kpl liivatelehtiä + 2 rkl vettä (tai appelsiinimehua)
200g appelsiinituorejuustoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
mansikkahilloa
Muut:
(kääretortun päälle)
suklaamurusia
vaahtoutuva vaniljakastike
Pohjassa vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille 225 / 6-8 min.
Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaahtoutuva vaniljakastike ja sekoita siihen tuorejuusto. Ota liivatelehdet ja purista ylimääränen vesi pois. Kuumenna mehu/vesi vaikka lasissa mikrossa ja ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita huolellisesti. Kaada liivateseos nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kostuta kääretortun pohja maidolla johon lisätty hieman vaniljasokeria. Laita ohut kerros mansikkahilloa pohjan päälle ja siihen päälle vanilja-appelsiinitäyte. Kääri rullalle ja anna olla vaikka yön yli jääkaapissa. Tästä tein kaksi kääretorttua (pötkö vaan puoliksi) jonka toisen vein töihin ja toisen tarjosin kotona kaverille….
Päälle siis vaan vaahdotettua vaniljakastiketta ja suklaahippuja. Hyvää oli! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä