8.9.2014
Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
4 liivatetta
120 g valkosuklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kermaa
Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle jossa leivinpaperi.
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja sulatettu valkosuklaa. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon. Lisää kuumaan
nesteeseen liotetut liivatteet jäähdytettynä norona sekaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti.
Anna täytteen hyytyä muutama tunti.
Tein kuun mallisen kakun irtopohjavuoan renkaan avulla ja lopusta tein juustonmallisen kakun jonka päällystin keltaisella vaahtokarkin makuisella makumassalla. Jääkaapissa
yön yli ja oli seuraavana päivänä tosi hyvää. Ei tarvinnut mitään kastikkeita….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Siinäpä komea kimpale Emmentalia! Mahtaako olla sini-, puna- vai mustaleimaista? Hällä väliä, hieno aromaattinen maku on taattu. Siitä veitsellä (sen puutteessa kakkulapiolla) iso siivu jälkiuunileivän päälle. Vähintäänkin hiukopalaksi! 😉
Jälkiruuaksi sitten kuukakkua makean nälkään! Nam! 🙂