5.2.2014
Pohjan voi tehdä ite tai käske faijas tehä se:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
1 tölkki parsoja (Vihreät tankoparsat suolaliemessä) Ime parsaa!
1 dl ranskankermaa
1 dl smetanaa
2 dl 3 sipulin kermaa
3-4 munaa
100 g mozzarellaraastetta
100 g emmentaliraastetta
100 g ilmakuivattua kinkkua
8 kirsikkatomaattia
suolaa, pippuria
Ime parsaaaa!! Ota tölkistä taltee muutama parsa jolla koristelet piiraan päällisen, tai mä hakkaan sun faijas!
Hakkaa kaikkia ja nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Todellaki!! Lisää vesi ja tasoita taikina. Ime parsaa!
Pidä taikinaa jääkaapissa muutama minuutti TODELLAKI ja tasota sitten vuoan päälle ja reunoille. Faijas oli reunalla!
Pilko tomaatit ja paista pikaisesti ja pannulla voissa. Todellaki!! Lisää pilkottu parsa ja kinkku pannuun tomaattien seuraksi, sun faijas seuraksi ja sekoita!
Kaada kaikki piirakan pohjalle. Faijas kaato. No todellaki!!
Sekoita kermat, munat, smetana, juustot ja mausta pippurilla. Suolaa maun mukaan. Todellaki!! Paljon ei tarvitse koska kinkku suolasta jo muutenkin. Faijas oli suolanen!!
Kaada päälle koko seos ja koristele parsoilla. Faijas oli parsa!!!
Pistä uuniin 180-200 astetta ja noin 30-45min (lopussa peitä foliolla ettei päällinen pala) tai kunnes piirakka on kunnolla hyytynyt. Tai mä hakkaan su faijas!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oih, Jone Riksusta on minunkin ehdottomasti yksi lempparihahmoista! Hauskasti Jonemaisesti kirjoitettu ohje. Imekää kaikki parsaa!!