21.2.2016
Sitruunapiirakka:
Pohja:
150 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita vuoan voiteluun
Täyte:
200 g kermaviiliä
1 dl sitruunarahkaa
2 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
0,5 dl sitruunan mehua
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 kananmunan valkuaista
pikkasen suolaa
1. Paloittele voi kulhoon, sekoita joukkoon sokeri ja keltuainen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seoksen joukkoon taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle reunoja myöten (24 cm).
3. Sekoita kermaviili, sitruunarahka, keltuainen, sokeri ja sitruunan mehu. Raasta mukaan sitruunan kuori.
4. Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti kermaviiliseokseen ja kaada vuokaan.
5. Paista piirakkaa 180-asteessa noin 40 min….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Hyvin maistui pojallekin, joka ei niin kovasti makealle perso 🙂 <3